Ципрас поиска пари от Путин

Путин е изразил подкрепа за народа на Гърция при преодоляването на трудностите, пред които е изправена страната, посочва Кремъл

Интензивен обмен на позиции и оценки върви, основно по телефона, преди подновяването на гръцко-европейския диалог. Гръцкият премиер Алексис Ципрас е обсъдил днес по телефона с руския президент Владимир Путин резултатите от референдума. В същото време президентът Прокопис Павлопулос е разговарял с френския си колега Франсоа Оланд. 

Условията за предоставяне на финансова помощ от кредиторите на Атина са били една от темите между Ципрас и руския президент Путин. Разговорът се е състоял по инициатива на гръцката страна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Двамата ръководители са разисквали и някои въпроси на по-нататъшното развитие на руско-гръцкото сътрудничество. Путин е изразил подкрепа за народа на Гърция при преодоляването на трудностите, пред които е изправена страната, посочва Кремъл.

Ципрас е говорил по телефона и с президента на ЕЦБ Марио Драги. От своя страна президентът на Гърция Прокопис Павлопулос е имал телефонен разговор по обяд с френския си колега Франсоа Оланд.