Империята на Путин се разпада – 1 млн. болни от СПИН, световни първенци по хероинова зависимост

Докато диктаторът се превъоръжаваи и се готви за нови военни конфликти, народът му се топи от болести и поквара

Докато руският диктатор показва мускули пред света с военна сила, народът му се разкапва, поразен от СПИН. Според официалната статистика на Федералния център за борба със СПИН на Русия през 2012 г. болните от тази коварна болест са достигнали 703 781 човека. През 2014 г. те вече са 907 607 или увеличение с по над 100 000 годишно, а тази година вероятно ще минат един милион.

Става дума за официално, доказано и регистрирани болни. Колко всъщност са те - не се знае.
Според академик Вадим Покровский през 2015 г. болните са се увеличили с още 10%, а до 2019 г. ще достигнат зловещата цифра - 2 000 000.

В интервю за интернет медията «МедНовости» ръководителят на Федералния център за борба със СПИНакадемик Покровский заявява, че за последните 5 години числото на заразените в столицата Москва се е увеличило двойно, като в същия момент разходите, отделяни за лечение на един заразен са намалели двойно. В същото време режимът на Путин пилее милиарди за 

превъоръжаване със скъпоструваща, но неефективна техника

Според академика това ще доведе и до нови случаи на туберколоза, тъй като в 70% от случаите заради отслабналата имунна система болните се разболяват и от туберколоза.

Ученият изтъква, че в рисковата група са най-вече над 1 милион проститутки, които практикуват най-древният занаят в Русия.

Според данни от доклад на „Федерална служба за надзор на правата на потребителя и благополучието на човека” , предоставен на ООН, за 2006-2007 г. процентът на заразените сред проституиращите рускини е 6% , сред затворниците – 5%. Основният рисков континген са наркоманите. Според данни на Росстат Русия е на трето място в света по брой на наркомани на глава от населението след Афганистан и Иран, но ключовият момент тук е, че голяма част от наркоманите са с хероинова зависимост, като по този показател Русия се явява потребител на 21 % от световното производство на хероин. През 2007 г. 83% от заразените с ХИВ в Русия са регистрирани сред инжекционно употребяващите наркотици, като през следващите години делът на тези заразени спада, за сметка на заразените при сексуални контакти.

Инфекцията е най-распространена при мъжете 

във възрастовата група 30-34 години, при които трима на всеки сто човека от тази възрастова група са заразени.

За разлика от успешната превенция и лечение в западните страни, в Русия делът на смъртните случаи на заразените от СПИН рязко се увеличава през последните години.

Графика на смъртните случаи при заразени от СПИН на 100 000 души показва, че ако през 2006 г. на всеки 100 000 души от населението на Русия от СПИН са умирали 2 души, то само след 8 години – през 2014 г. количеството на смърните случаи се е увеличило повече от 4 пъти. Статистиката и прогнозите са смразяващи на фона на разпадащата се руска икономика и имперски мечти на Путин.

Източници: http://www.hivrussia.ru/stat/2012-3.shtml

http://medportal.ru/mednovosti/news/2015/05/19/745pokrovsky/

http://data.unaids.org/pub/Report/2008/russia_2008...