Здравето на Горбачов се влошава

Бившият лидер страда от диабет, изтъняване на кръвоносните съдове и болки в ставите

84-годишният последен лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов се оплака, че здравословното му състояние не се подобрява, съобщи "Новости".

Горбачов продължава да обикаля московските клиники без подобрение на здравословното му състояние от 2013 година досега. Според лекарите, състоянието му се усложнява. Бившият лидер страда от диабет, изтъняване на кръвоносните съдове и болки в ставите.

"Не излизам от болниците напоследък”, оплака се той.

Михаил Горбачов обяви в края на миналата година, че работи по програма за стабилизиране на положението в света по време на представяне на книгата си "След Кремъл".

Горбачов каза, че е необходим свят, в който всички да живеят спокойно, а не мир, изгоден само за онези, които са обрали слабите страни.

"Необходимо е да бъдат създадени глобални институции, които да помагат на ООН при взимането на решения, призова той, като подчерта, че "без граждански организации, които да са събрали цялата народна мъдрост, нещата няма да се получат", коментира той.

Последният съветски лидер не веднъж е заявявал, че въпреки че Владимир Путин прибягва до авторитарни методи, за да спаси Русия от разпад, целта му е в интерес на мнозинството.