Остри реплики между Вучич и Рама в Тирана

Ние не бихме се ядосвали толкова за знамето на Велика Албания, се обърна към сръбския премиер албанският му лолега

Сръбският премиер Александар Вучич пристигна на историческо посещение в Тирана.

"Фактът, че имаме различни виждания по някои въпроси, не означава, че не сме наясно, че двете страни играят важна роля в опазването на мира", заяви албанският премиер Еди Рама по време на пресконференция при посрещането на госта. Той добави, че възприема диалога между Белград и Прищина като отваряне на нова глава в отношенията между Сърбия и Албания.

По време на разговорите между двамата е станало дума и за прословутата футболна среща между Албания и Сърбия, която бе прекъсната след като на терена бе спуснато от дрон албанското знаме, отбелязва белградският в. "Курир". Според сръбския премиер инцидентът е оказал лошо влияние върху отношенията между двете държави. "Това беше политическа поръчка. Не можете да вкарате на срещата знамето на Велика Албания само заради едната шега", категоричен бе Вучич.

От своя страна албанският му колега Еди Рама изразява недоумение, защо "сърбите толкова много се ядосват във връзка с това". "Велика Албания не е наша визия, нито наша програма. Не разбирам защо сега Сърбия толкова много се ядосва във връзка със знамето по време на срещата. Ние не бихме се ядосвали", пояснява Рама.

По думите му, проектът за "Велика Албания" е на онези, които са против страната му.