Задържаха в Гърция руски мафиот с български паспорт

Той е обвинен в убийство, участие в престъпна организация и незаконно транспортиране, съхраняване и притежание на оръжие и боеприпаси

Издирван в продължение на две години 33-годишен руснак е арестуван в Гърция с български документи за самоличност.

Според информацията, огласена от гръцките медии, търсеният с червена бюлетина на Интерпол мафиот, известен под името Артур, е бил следен няколко месеца и накрая задържан в селището Неаполи близо до Солун. 

Той е обвинен в убийство, участие в престъпна организация и незаконно транспортиране, съхраняване и притежание на оръжие и боеприпаси.

Предполага се, че Артур е започнал престъпната си дейност през 2012 година в Русия и основно се е занимавал с досктавка на оръжие и боеприпаси.

В началото на 2014 г. руснакът е избягал в Гърция, като през декември декември миналата година е бил проверяван от властите. При ареста  в района на Неаполи той не е оказал съпротива и се представил за българин, показвайки фалшиви български документи. 

Полицейските служители от Отдела за борба с организираната престъпност и трафика на хора към Дирекцията по сигурността в Солун са образували допълнителна преписка за фалшифициране на документи, неверни показания и нарушаване на Закона за чужденците.