Кралското бебе носи 1 млрд. лири на Великобритания

Парите на Острова идват от туристи, сувенири и подаръци

Раждането на второто кралско бебе започва да носи пари на Великобритания още с раждането си. Според британските медии бъдещият принц на Уилям и Кейт ще донесе в икономиката на Острова близо един милиард британски лири само от подаръци, сувенири и потока от туристи в Лондон. Очаква се по-добри времена да настъпят и за модната индустрия, така както стана и след раждането на принц Уилям. Ако е момиче, бъдещата принцеса ще бъде в състояние да определя тенденциите, което е добра новина за дизайнерите.

Според експерти британският пазар е много чувствителен към кралското семейство. По време на първата бременност на Кейт нейната любима модна марка дрехи за бременни увеличи активите си от 7,89 млн. долара до 16,8 млн. долара. Според британските медии, херцогиня Кейт вече е в своята резиденция в Лондон – двореца Кенсингтън. Прогнозите предвещават бебето да се роди днес, на 25 април.

Междувременно властите в Лондон се опитват да успокоят ентусиазма на журналистите и да избегнат прекомерното медийно внимание към принца и неговата съпруга. Клиниката, в която херцогинята ще ражда, не позволява на медиите да слагат камери и стативи пред болницата, докато Кейт не пристигне в нея. Още на 15 април около лечебното заведение беше забранено паркирането. Ограниченията ще бъдат в сила до 30 април.