Откриха мъртъв внука на петролния магнат Дж. Пол Гети

Смъртта на Андрю Гети най-вероятно се дължи на естествени причини или на нещастен случай

Андрю Гети, внук на основателя на американската петролна компания "Гети ойл" (Getty oil) Жан Пол Гети, е бил намерен мъртъв в дома си в Холивуд хилс в района на Лос Анжелос, съобщиха световните агенции.

Смъртта на Андрю най-вероятно се дължи на естествени причини или на нещастен случай. Асошиейтед прес се позовава на съдебни медици и на членове на семейството.

Четиридесет и седем годишният Гети бе намерен мъртъв в банята на дома си. Първоначално бе съобщено, че има "подозрителни обстоятелства" около смъртта му и че се разпитват свидетели, включително бивша приятелка на покойния. По-късно се появи информация, че той от няколко месеца не се е чувствал добре и е трябвало утре да посети личния си лекар.

Андрю Гети е един от внуците на Жан Пол Гети - американски петролен магнат, един от първите доларови милиардери и известен колекционер на произведения на изкуството, основател на музеи, носещи неговото име.

Друг от внуците му - Джон Пол Гети Трети, като тийнейджър бе отвлечен в Рим. Похитителите отрязаха ухото му и го изпратиха на вестник, за да принудят семейството на плати откуп. Твърди се, че отначало фамилията не искала да плаща. След пет месеца в плен 16-годишният тогава наследник бе освободен срещу 2.7 милиона долара.