Открити стотици фрагменти, но нито един цял труп от авиокатастрофата в Алпите

Излизат все нови и нови обстоятелства ,които показват, че втория пилот Андреас Лубиц не е трябвало да бъде допускан да управлява самолет

Полицията във Франция съобщи, че до момента спасителните групи, които работят на мястото на катастрофата на германския А 320 във Френските Алпи, са предали 600 фрагмента от човешки тела. Не е намерено нито едно цяло или относително цяло човешко тяло.

Във Франция пристигнаха и пристигат родственици на загиналите в катастрофата със самолета на Germanwings. Те предоставят на следствието лични вещи на пътниците на борда, от които могат да се извлекат ДНК молекули за тестове и идентификация на човешките фрагменти.

Междувременно излизат все нови и нови обстоятелства ,които показват, че втория пилот Андреас Лубиц не е трябвало да бъде допускан да управлява самолет. В архивите на лятната школа на „Луфтханза”, проведена в САЩ е открито негово лично дело с категорична забележка: „На курсиста е необходим особен и постоянен медицински контрол”.

Именно за тези проблеми той прекъснал обучението си за година и половина. Още толкова е бил и на лечение в психиатрична клиника в Дюселдорф. Но всичко това е останало извън неговата работа, тъй като в германия лекарската тайна е абсолютно ненарушима.

Разследващите са установили още, че два дни преди катастрофата, Андреас Лубиц е поръчал два скъпи автомобила „Ауди” за себе си и за приятелката си.