"Билд": Вторият пилот имал болничен за деня на катастрофата, но го скрил

Според германските обвинители в дома на 28-годишния мъж в Дюселдорф били открити медицински документи, говорещи за наличие на заболяване и съответното медицинско лечение, сред тях бил и болничният

Вторият пилот Андреас Лубиц, който разби самолета на Джърмануингс със 150 души на борда, имал болничен лист за фаталния ден, но е скрил от работодателите си. Това съобщава изданието "Билд", позовавайки се на информация от прокуратурата в Дюселдорф.

Прокуратурата не уточнява за какво заболяване става дума. Разследващите предполагат, че пилотът не е съобщил на своите началници и на колегите си, че този ден е трябвало да бъде в болничен, както и за здравословния проблем. Според германските обвинители в дома на 28-годишния мъж в Дюселдорф били открити медицински документи, говорещи за наличие на заболяване и съответното медицинско лечение. Сред тях бил и болничният с дата 24 март. Документът обаче бил скъсан.

Това „подкрепя подозренията“, че вторият пилот, за когото се смята, че е страдал от депресия, „е скрил своето заболяване от работодателя си и своите колеги“, каза прокурор от Дюселдорф. В жилището на Лубиц не били открити нито прощално писмо, нито каквито е документи, които биха могли да насочат разследващите към евентуални политически или религиозни мотиви за действията му преди катастрофата.