Путин към Запада: Опитът да изолирате Русия няма да проработи

Колкото й да ни извиват ръцете, този план няма да сработи

Владимир Путин отправи предупреждения към Запада, че въпреки опитът им да изолират политически Русия, той няма да успее, информират  руски медии.

„За да се възпира Русия, се използва целият спектър от средства: от опити за политическа изолация до мащабна информационна война и средства от арсенала на спецслужбите. Както беше заявено открито не много отдавна, този, който не се съгласява, ръцете му ще бъдат извивани периодично, но това няма да сработи с Русия", отсече Путин по време на среща със състава на Федералната служба за сигурност (ФСБ).

Подготвят се акции срещу Русия по време на предстоящите избори през 2016 и 2018 г., каза Владимир Путин на заседание Федералната служба за сигурност, предава ТАСС. "Не спират опитите на западните спецслужби да използват за свои цели неправителствените организации и политически формации - най-вече да дискредитират властта и да дестабилизират Русия", каза Путин.

"Ние сме готови на диалог с опозицията, ще продължим партньорските си отношения с гражданските организации в най-широкия смисъл на думата. Винаги се вслушваме в съдържателните критики към действията или бездействията на властта", увери руският президент.

"Безсмислено е да се дискутира с онези, които работят по заповеди от чужбина, за интересите не на собствената си, а на чужда страна. Затова ще продължим да обръщаме внимание на наличието на чуждестранни източници на финансиране на неправителствените организации, да сверяваме практиката им с онова, за което са заявили, че се основават, и ще пресичаме всяко нарушение", заяви Путин.