Трупове по улиците на Донецк след стрелба на бунтовниците

С трупове са осеяни улиците на Донецк след стрелба в града, съобщи Си Ен Ен.

Най-малко 10 души са убити при обстрел от украинските сили срещу Дома на културата в Донецк, съобщи ТАСС. По време на атаката в сградата са се раздавали хуманитарни помощи на бедстващи.

5 души пък са били убити при артилерийски обстрел срещу тролейбус на спирка в Донецк. Няколко души са ранени. По-рано, бе съобщено, че 12 души, сред които седем цивилни, са загинали при сблъсъците между правителствените сили и проруските бунтовници в Източна Украйна.

Бунтовници са поели контрола върху стратегическия град Вуглегорск. Сепаратистите атакували с танкове и силите на Киев не могли да ги отблъснат. Дебалцово е жп център между Донецк и Луганск.

Началникът на генщаба на въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко призна, че в сраженията в източната част на страната не участват редовни части на руската армия.

Членове на доброволческия батальон “Айдар” опитаха да щурмуват сградата на министерството на отбраната в Киев. Причината е решение на властите за разформироване на батальона.

Беларуският президент Александър Лукашенко обяви преформатиране на беларуската армия. Той заяви, че войната в Донбас може да се прехвърли на територията на Беларус.

Новият кръг от мирни преговори между представители на Украйна и бунтовниците в Минск бе отменен, след като на срещата не се появиха представители на Киев.