Италианските комунисти за СИРИЗА: Това е фалшива левица

Той няма никакво намерение да се бори срещу ЕС и НАТО, нито пък да излезе от зоната на еврото, коментира италианският комунист

Секретарят на Комунистическата партия на Италия Марко Рицо окачестви като "заблуда" прогнозираната победа на партията СИРИЗА и критикува политиката на нейния лидер Алексис Ципрас.

"Надявам се Ципрас да спечели, за да бъде разкрита заблудата. СИРИЗА е една фалшива левица и дори да спечели, нищо няма да се промени и това ще се види през следващите дни”, заявява Рицо.

"Ципрас не е такъв, какъвто се представя. Неговата реформаторска идея е съвършено неспособна да спре по-нататъшното потъване в бездната на огромното мнозинство от гръцкия народ. Той няма никакво намерение да се бори срещу ЕС и НАТО, нито пък да излезе от зоната на еврото", коментира италианският комунист.

Алексис Ципрас и неговата СИРИЗА са сочени за фаворити на днешните предсрочни парламентарни избори, като първите резултати от екзитполовете действително им отреждат първото място.

Общо 22 партии се състезават за гласовете на хората. За да влезе в новия парламент, всяка партия трябва събере минимум 3 на сто подкрепа. Първият Exit poll двес след обед сочеше значителна преднина за СИРИЗА с около 10%.