Все повече британци подкрепят напускането на ЕС

Все повече британци подкрепят напускането на ЕС. Според експерти причината е, че политиците на Острова все по-често обвиняват Брюксел за вътрешните проблеми на страната

Увеличава се процентът на британците, които искат Обединеното кралство да се откаже от членството си в Европейския съюз. Това показва ново социологическо проучване, предаде АГ Times. 42% от жителите на острова се обявяват за напускане, докато 37% са проевропейски настроените.
Една от причините за тенденцията е употребяваната тактика политиците във Великобритания да обвиняват Брюксел за вътрешните проблеми в страната, смятат експерти.

"Излизането от еврозоната или от Европейския съюз ще бъде разрушително за британската икономика. Това е причината правителството да не се отказва от членството, а да промени договорите между Великобритания и ЕС" заявява ръководителят на базиран в Брюксел тинк-танк Паоло Рафоне. Миналата година британският премиер Дейвид Камерън обеща да проведе референдум за членството на Великобритания в ЕС до края на 2017 г., в случай, че партията му спечели изборите през 2015 г.