Само за година 14 младежи са убити от полицаи в САЩ

Най-малкият от тях е 12-годишният Тамир Райс, който размахвал пистолет-играчка

От 9 август, когато патрулният полицай Дарън Уилсън във Фъргюсън, Мисури, застреля невъоръжен чернокож младеж, досега най-малко 14 американски тийнейджъри са загубили живота си от ръка на полицай, съобщава интернет изданието "Дейли бийст". 

Младежите са на възраст между 13 и 19 години.

Най-младият от тях е 12-годишният Тамир Райс от Кливланд, Охайо. Патрулен полицай откри огън срещу момчето, което си играело с пистолет играчка преди това.

Не всички случаи обаче жертвите са толкова невинни. 

На 21 септември в градчето Тербон, Луизиана, е получава сигнал, че някой се укрива в изоставена къща. Полицаи застреляли 14-годишния Камерън Тилман. Твърди се, че той е бил въоръжен макар и брат му да казва, че това не е истина. Според медии момчето е имало пневматичен пистолет.

18-годишният Кери Смит-Верамонтес пък е застрелян в дома си, когато полицията нахлула да търси две изчезнали момичета. Полицаите твърдят, че той е бил въоръжен с нож. 19-годишно момиче, които само вика полицията и предупреждава, че е въоръжена с "Узи", ги посрещнала извън дома си с електрическа бормашина в ръце. Била е незабавно застреляна. Оказало се, че момичето е с психично заболяване.

От 14-те жертви, най-малко 6 са афроамериканци, посочва изданието и твърди, че през последните години тъмнокожите младежи загиват от ръцете на полицаи средно 4.5 пъти по-често от младежи от други раси.