​Карла Бруни продуцира благотворителна песен срещу ебола

Сингълът ще излезе на 1 декември, придружен от видеоклип, а приходи от продажбите са предназначени за инициативата

Благотворителната песен срещу ебола ще продуцира бившата първа дама на Франция Карла Бруни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Версията, която подготвя Бруни, е на песента на Боб Гелдоф, озаглавена Noel est la ("Коледа е там"). Кавърът ще бъде изпълнена от звезди на рапа и френския шансон, се съобщава в комюнике на "Меркюри Мюзик Груп".

В списъка на изпълнителите, който още не е окончателен, фигурират имената на Карла Бруни, Лу Дойон, Заз, Ванеса Паради, Томас Дютрон. Джони Холидей и дуетът "Дафт Пънк", обявени в кастинга миналата седмица, не участват в него.

Сингълът ще излезе на 1 декември, придружен от видеоклип, а приходи от продажбите са предназначени за инициативата "Банд Ейд".

Първият подобен проект на Боб Гелдоф Do They Know It's Christmas бе записан през 1984 година. В него участваха Боно, Пол Маккартни, Пол Уелър и Бой Джордж и той се превърна в най-продавания сингъл във Великобритания за всички времена. Сингълът, който в момента е номер едно в класациите на 50 държави, позволи събирането на над един милион лири в рамките на няколко секунди, след пускането му онлайн.