​Зловещо: В Пхенян убиват, ако гледаш чужди сериали и за похотливост

Само през тази година екзекутираните в Северна Корея са 50 човека

10 служители на управляващата в Северна Корея партия са екзекутирани по различни обвинения, сред които и гледането на чужди "сапунени сериали", съобщава “ФоксНюз”, като се позовава на информация на южнокорейското разузнаване.

Смъртните присъди били изпълнени от наказателен взвод с огнестрелно оръжие, а причини за най-тежкото наказание били гледане на сериали, замесване в подкупи или похотливост сред мъжете.

Имигранти от Северна Корея споделят, че черният пазар в тази страна бил залят с пиратски копия на южнокорейски и китайски телевизионни шоупрограми.

Според пресата в Сеул, екзекуциите на официални лица от Пхенян може и да показва, че Ким Чен-ун се отървава от потенциални източници на опозиция срещу управлението си.

Твърди се, че убитите са били от близкия кръг около Джанг Сонг-тек, чичото на севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Той бе арестуван миналия декември и екзекутиран по обвинения за престъпления срещу държавата. През януари бяха убити всички роднини по негова пряка линия.

Подробности за сегашните екзекуции са били описани в доклад на разузнаването, предоставен на южнокорейския парламент. С новите 10 жертви броят на екзекутираните досега през тази година в Северна Корея достигна 50 души, смятат в Сеул.

Миналия ноември Северна Корея екзекутира публично близо 80 души, мнозина от които обвинени, че са гледали предавания на южнокорейски телевизии - нещо строго забранено в КНДР. Друга част от екзекутираните бяха обвинени в проституция, съобщи южнокорейският в. "Чунан илбо".