САЩ удари "Ислямска държава" по въздуха

300-350 позиции на джихадистите набелязани за нападения от американците

Американски бойни самолети удариха позиции на групировката "Ислямска държава" близо до иракската столица Багдад, предадоха световните агенции.

Според изявление на източник на ЕнБиСи в Пентагона, това нападение е началото на по-интензивни действия срещу джихадистите в Ирак. Вторият удар по „Ислямска държава”е близо до планината Синджар.

Военното разузнаване на САЩ е набелязало 300-350 позиции на джихадистите в Ирак, съобщи багдадското радио "Саут ал-Ирак", цитирано от РИА Новости.

От началото на септември американски безпилотни самолети са извършили над 100 часа разузнавателни полети, определяйки локациите на джихадистки лагери, тренировъчни бази и складове за оръжия и муниции. Всички те са в северните, западните и централните райони на Ирак.

В контролираните от нея региони „Ислямска държава" използва както обществени сгради, така и частни домове, селскостопански обекти и укрития в труднодостъпни планински райони и пещери. За да избегнат нападенията, напоследък джихадистите променят местонахождението си на всеки 24 часа.