Британска джихадистка се закле да убива сънародници

Щяла да стане първата жена, убила американски и британски войници в Сирия

Британка, омъжена за екстремист от "Ислямска държава", заля Twitter със закани да стане първата жена, убила американски и британски войници. 22-годишното момиче, което доскоро носело дънки, обувки на платформи и живеело с родителите си в лондонски квартал, напълно се променило, слeд като на 18 г. приело исляма и започнало да посещава Ислямски център в Левишам.

Хора от квартала й казвали да се връща в страната, откъдето е дошла, а тя с гордост им отвръщала, че е родена на тяхната улица.

По-късно започнала да призовава мюсюлманите в своята общност да зарежат предразсъдъците и да се включат в редиците на Ислямска държава, защитавайки Сирия от западняците.
Младата жена използва псевдонима Кадиджа и твърди, че родителите й нямат представа за новия й начин на живот. Тя решила да се пресели в Сирия през 2012 г., където срещнала бъдещия си съпруг - шведски мюсюлманин от армията на "Ислямска държава". Британката позира с калашник на снимките в акаунта си в Twitter. Профилът й изобилствал от снимки на трупове, терористична пропаганда, както и стряскащи снимки на 2-годишното й дете, което също като майка си и баща си, държи оръжие.

След екзекуцията на журналиста Джеймс Фоули, тя публикувала подигравателно послание:

"Ха-ха, сигурно Англия вече трепери от страх! Искам да съм първата жена, убила американски и британски терористи тук, в Сирия!"

От Twitter побързаха да изтрият акаунта на жената заради подбуждащите насилие послания.