Откриха тялото на ученика, подал сигнал за потъващия корейски кораб

Младият Чой се обадил на спешния номер, който в Корея е 119, в 8:52 ч. на 16 април, три минути преди от кораба да изпратят първия сигнал за помощ

Екипите, участващи в издирването на жертвите на потъналия южнокорейски ферибот, са извадили тялото на ученикът, подал пръв тревога по време на потъването, беше извадено от гмуркачи от вътрешността на кораба, предаде БТА.

Младият Чой се обадил на спешния номер, който в Корея е 119, в 8:52 ч. на 16 април, три минути преди от кораба да изпратят първия сигнал за помощ. Спасителните служби го помислили за член на екипажа, уточни представител на бреговата охрана.

Днес равносметка на трагедията е 162 загинали. 140 са обявени изчезнали и се смята, че вероятно са загинали. От общо 352 ученици на борда 280 са загинали или са обявени за изчезнали.

На капитана Ли Джун-сок и двама членове на екипажа днес бяха предоставени служебни адвокати, които да ги представляват по предявеното обвинение в небрежност, довела до смърт на стотици пътници, припомня БТА.

Президентът на Южна Корея Пак Гън-хе окачестви действията им като "равносилни на убийство".

Четирима членове на екипажа се явиха днес пред камерите. Те се извиниха за действията си, след като са напуснали потъващия кораб, докато на борда все още е имало пътници.