Затапиха цял московски квартал заради делото срещу Навални

Братята Навални са обвинени в измама и разхищение на финансови активи на руския клон на френската козметична компания Ив Роше

При засилени мерки за сигурност в Замоскворецкия районен съд в Москва днес започва процесът срещу опозиционния политик Алексей Навални и неговия брат Олег по обвинение за финансови злоупотреби, предаде ИТАР-ТАСС.

Улиците, които водят към сградата на съда са блокирани от 4 автобуса със сътрудници на специалните сили. На съседна улица недалеч от там симпатизанти на обвиняемите устроиха агитационен пункт с плакати и листовки. 

Братята Навални са обвинени в измама и разхищение на финансови активи на руския клон на френската козметична компания "Ив Роше" в размер на над 26 милиона рубли (близо 750 000 долара) и в други финансови измами. Това е поредният съдебен процес срещу известния блогър и опозиционер, който през есента се яви на изборите за кмет на Москва, но загуби от близкия до Кремъл Сергей Собянин.

Като цяло вече трета година Навални постоянно си навлича гнева на обкръжението на Путин с материалите си против настоящата власт.