Путин призна: Имаше руски военни по време на референдума в Крим

В разговори със свои чуждестранни колеги аз не криех, че нашата задача се състоеше в това да осигурим условия за свободно волеизявление на кримчани, заяви държавният глава

Руският президент Владимир Путин призна днес за първи път, че в Крим е имало руски военни по време на мартенския референдум, който даде възможност украинският полуостров да бъде присъединен към с Русия, съобщи Франс прес.

"Зад гърба на силите за самоотбрана, разбира се, застанаха ваши военнослужещи и действаха много коректно, но решително и професионално", посочи държавният глава, отговаряйки на въпроси в пряко предаване. 

"В разговори със свои чуждестранни колеги аз не криех, че нашата задача се състоеше в това да осигурим условия за свободно волеизявление на кримчани. Затова бяхме длъжни да предприемем необходимите мерки събитията там да не се развият така, както се развиват днес в Югоизточна Украйна, за да няма танкове, бойни отряди на националисти и хора с крайни възгледи, добре въоръжени с автоматично оръжие", допълни Путин.