Татяна Дончева: Ако Корнелия Нинова стане премиер, ще последва сценарият от Румъния

Жената на президента да не пише постове в клюкарниците, а да си тренира нервите

„Чувала съм много за съпругата на президента. Имам някаква представа за поведението й. за хората в политиката здравите нерви са много задължително, както и за близките им. Ако може да си тренира нервите, а не да пише постове в клюкарниците. Нищо няма да спечели с това. Колкото си по-обран или си в чужбина дори, толкова по-добре”. Това заяви лидерът на „Движение” 21 Татяна Дончева пред Нова ТВ, коментирайки вчерашния пост на Десислава Радева, която написа, че президентът не е под чехъл, а тя не била първа дама. Дончева коментира и заканата на Корнелия Нинова да стане премиер.

„Не може рибата да е още в морето, а ти да слагаш тигана. Ако Корнелия Нинова стане премиер, ще станем като в Румъния. Миналата години на социалистите трябва да си сменят председателя. След избори печели лоби, което прилича на Кирил Добрев. Никой разумен човек не може да ви препоръча вместо да се занимавате с това, което сте обещали, да правите амнистия и да се занимавате с корупция. Навремето аз казах, че Сергей Станишев няма данни за премиер. Всеки може по принцип да стане, ако го сложат. Олигарсите управляват БСП, а ключови хора са свързани с това и с модела „Кой”, категорична е Дончева.

„Не може Тома Томов на четвърта възраст да е ново лице. Да разказва за Доналд Тръмп. От 25 години за друго не сме го чули да говори. Елена Йончева за външна политика ли я подготвят? В парламента няма кой да пише закони. След оттеглянето на Любен Корнезов, няма кой да пише жалби до Конституционния съд. Журналисти, ченгета и артисти ли ще пишат закони? Въпреки опитите на Кънчо и Сънчо да кажат, че никой не може освен техните предпочитания да влезе в парламента, ние с АБВ имаме реален шанс. Андрей Райчев има потенциал да е сватя на ГЕРБ и БСП за брак по сметка. Това е извратено за симпатизантите и на двете партии”, коментира бившият член на БСП.

„Да наречеш Ахмед Доган българския Левски, е кощунство. В Русия могат да си се казват Ян и Швили и да им казват, че са руснаци, но тук не може по този начин. Политическите цели и това, което трябва да се случи в политиката, трябва да са настрани от личните отношения. В политиката не може да се говори само с хора, които ви харесват”, отговори Дончева за това, защо се е съюзила с опонента й в БСП Румен Петков.