Светльо Витков: С РБ сме, защото някои субекти са напуснали сградата

Скоро всички десни трябва да се обединят, смята той

Лидерът на "Глас Народен" Светльо Витков, известен повече като Светльо Хиподилски,  написа  обяснение във Фейсбук страницата си за  коалицията на партията му с Реформаторския блок, след като преди време твърдеше, че никога не би станал част от блока. Ето думите му:

"В момента се разпространява моя статия от 2013 г. "Защо не бих влязъл в Реформаторския блок...."

Целта на статията е да покаже, че не си спазвам обещанията, след като в момента Глас Народен е в коалиция с РБ.  Само че има едно нещо, което "стратезите" са пропуснали и то е, че  наименованието на настоящата коалиция е:

"РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК И ГЛАС НАРОДЕН"!!!

Второ: Някои субекти... have left the building... "

Т.е. някои субекти са напуснали сградата

Вчера той каза: "Последните години не се коалириахме с никой. Първата година плюехме всички - и леви, и десни, втората започнахме да търсим диалог, третата - влязохме в диалог. Изборът е дали да се бие всеки сам или да потърси обединение. Теглихме чертата - БСП, АБВ, Георги Кадиев - са леви, дясното ни е най-близко. Реформаторският блок е единствената дясна алтернатива, която не е лидерска партия. Скоро всички десни трябва да се обединят и ако това не се случи на тези избори, ще се случи на следващите избори".