Над 12 000 освиркаха Герджиков, гневни на политиците

От БНТ се опитаха да замажат нелепата ситуация в зала

Зрителите на тенис финала в "Арена Армеец" буквално освиркаха служебния премиер Огнян Герджеков при споменаване на името му. Реакцията на публиката реално бе червен картон, но  не само за новия премиер, а и за цялата провалена политическа класа.

Герджиков изгледа триумфа на българина в София с бившия президент Петър Стоянов и реформатора Борислав Великов. Преди да му връчи купата, новият министър-председател беше буквално изгонен от публиката. Въпреки негативните реакции, той запази самообладание и остана, за да даде купата на Гришо, който му "помогна" и предизвика аплодисменти, които обаче не бяха за политиците. 

В БНТ, след предаването на живо, се опитаха да замажат положението и да увековечат награждаването на Григор Димитров от премиера, но неловкото положение остана в историята като нежелано появяване на политици на спортно събитие. Реакцията на публиката беше лош знак и за БСП,  които се готвят да управляват със стари лозунги, идеи и лица. Гражданите ясно показаха, че им е писнало от партийци, които лъскат имиджа си дори и когато хората се разтоварват и радват на спортните победи на достойни българи.