Цацаров: Не сме сигурни, че компроматът срещу Борисов е автентичен

Цацаров коментира днес новия запис, който се появи вчера в медиите, според който бившият премиер Бойко Борисов на вътрешнопартийна сбирка на ГЕРБ дава насоки как да се печелят обществени поръчки.

 

„Записът е изпратен вчера в Прокуратурата от медия. Той е с изключително лошо техническо качество. Днес колегите от Софийска градска прокуратура ще установяват дали има основания за образуване на проверка. Пораждат се много въпроси и първият от тях е свързан с автентичността на записа и дали самият той не е резултат от техническа намеса”, посочи Цацаров.

Що се отнася до това имали нарушения свързани с обществени поръчки, Цацаров обясни, че това е въпрос, който не може да се реши за две седмици, тъй като става въпрос за неща, които са се случили последните 7 или 10 години. 

Всичко ще бъде проверено. Не може да се очаква прокуратурата с магическа пръчка да реши всички натрупани проблеми. От нас се иска да работим и се опитваме да го правим, подчерта главният прокурор.

Цацаров обясни, че експертизата на унищожената техника за записване все още не е готова. По негови думи, ако е необходимо, ще бъде използвано експертната помощ и на фирмите-производители.