Костов: ГЕРБ и БСП са от котилото на Тодор Живков

Няма да подкрепяме безпринципни коалиции, за които целта е просто влизане в парламента, а ще подкрепим правителство с ясни реформаторски идеи, което може да изведе страната от кризата. Националният консенсус е най-мощният инструмент, който може да извади страната ни от кризата. Това обяви по Би Ти Ви лидерът на ДСБ Иван Костов.

 

Той изтъкна, че трябва да се водят войни с монополите, с мафията и с чиновниците и бюрокрацията заради обикновените хора. Бившият премиер открои три важни проекта, които могат да вдигнат България на крака. Това са завършването на Дунав мост 2, изграждането на пристанище Варна Запад и добро управление на най-ценния български ресурс – водите. 

Костов подчерта, че БСП не са алтернатива, защото Пламен Орешарски и менторът му Сергей Станишев стоят зад строителството на АЕЦ “Белене”, както и зад национализацията на определени предприятия. Това не е антикризисна програма, а прокризисна и ще досъсипе държавата, категоричен бе Иван Костов.

Той оприличи ГЕРБ като партия, която също е опасна за българския народ, защото не е истинска десница, а е от едно котило с БСП. 

Бойко Борисов реабилитира Тодор Живков, въведе полицейщината като държавна политика, открито си подслушваше министрите, въведе страх сред инвеститорите и съсипа бизнеса. Затова тези хора не са десни, посочи Костов и подчерта, че всички бъдещи реформи минават през възстановяване върховенството на закона, което изисква драстична съдебна реформа.