Скандал по Нова, Ерменков избяга от Андреев, след обвинения, че БСП ни продават на Русия

Дилян Добрев винаги е бил против корупционния проект

Остър скандал се разгоря в студиото на Нова ТВ тази сутрин. Депутатът от БСП Таско Ерменков напусна нервен студиото, след като Методи Андреев от ГЕРБ го обвини директно, че той и БСП са гьонсурати, и не могат да защитават националните интереси. Темата на дебата бе повдигнатото вчера обвинение от прокуратурата на  бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Добрев винаги е бил против този проект за АЕЦ. Той е един от немногото, които са искали създаване на анкетна комисия. Престъплението с този проект е, че е стартирал изобщо, против националните интереси. Това е тежко корупционно и лобистко действие. Проблемът с "Белене" не е, че беше спрян, а че изобщо беше стартиран този проект, който финансово и икономически загробва България за години напред. Имало е доста по-изгодни оферти. Това коментира депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Той посочи, че работа на счетоводителите е да следят какви фактури се разменят между ведомствата, а не министърът.

„От юли 2012 се изработва решение, че проектът за тази АЕЦ се спира, а БЕХ трябва да го синхронизира. Парсънс  има ангажименти и към централата и към арбитражното дело. Но ако още тогава е имало повдигнати обвинения от прокуратурата срещу виновни шефове от НЕК, България е можела и да спечели делото.", посочи Андреев. То е категоричен, че нито Драгомир Стойнев, нито Добрев трябваше да бъдат обвинявани, защото не боравят с фактури. 

 Андреев опонира остро и на присъствието на червения депутат Таско Ерменков. Според него неморално е човек, който е отзован от Германия от шефа си от ДС, заради разхищаване на средства, сега да защитава държавния интерес. "И Ерменков, и БСП са гьон сурати и никога не са защитавали националния интерес, а руския. Това се вижда от действията им и от санкциите, които днес станата трябва да понася, заради корупционния "Белене".

Нервите на червения депутат не издържаха и той на свой ред обвини Андреев, че работи за американските интереси, държи се невъзпитано и не си пие хапчетата.

"Интересуват ме само българските интереси, а вие служите на руските", атакува го Андреев.