Бойко Борисов: ГЕРБ и ДПС в никакъв план не могат да управляват заедно

Ако имам общо с Пеевски, ДПС ще ме подкрепя, заяви премиерът

Не знам за коя реплика на Радан Кънев става въпрос. С такъв човек може само да се шегуваш и да го убиваш с мълчание, без коментар, какво да му кажа. Няма нищо обидно в думите Бай Кой, както се изразихте. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов по повод обръщението на Радан Кънев към него, преди време в ефира - "Бай ...."

Нямам общо , нито с Ченалова, нито с Янева, каките какво казали, врачките , ядоса се Борисов в студиото. Считам, че това е някаква комбинация. Нито имам общо с тяхното махане, нито се меся в съдебната система.

Ахмед Доган е като Лионел Меси в политиката. Той меша противниците си и те не знаят какво става, не  и ГЕРБ, обясни той.

Сега слушайте какво прави Меси. Ако за българския народ има нещо противно, то това е моделът на "Орешарски". Доган изкара точно него за кандидат за президент, така сега ще преброи колко гласували има. Той познава изкушенията на българина много добре. ГЕРБ не му дава излаз към властта. Сиреч, сега изкушението е при БСП. Ще видят, че сами не могат да бият ГЕРБ и ще преговарят с левицата", това каза Борисов и добави, че Радев ще стане новият Орешарски и това е уговорка от много време.

"Няма по-лошо от непоискано добро. В този случай избързаха да дадат подкрепа, която притесни партията, създава възможност за много приказки, които нямат общо с действителността. Непремерен ход беше това", заяви премиерът по повод на подкрепата на ДОСТ.

Ако имам общо с Пеевски, ДПС ще ме подкрепя. 

"Мислех, че вие имате по-дълбок анализ. Хубаво е, когато говоря, да ме гледате, защото понякога препратките и иронията дават възможност да стигнете до по-правилния извод. Ще Ви обясня просто, за да ви спестя неправилните анализи. ГЕРБ и ДПС в никакъв план не могат да управляват заедно и сме го заявили не веднъж. Понеже съм бил коректен, винаги съм благодарил на ДПС, когато са ни подкрепяли закона или бюджета. Нашите реформатори и патриоти са недисциплинирани, понякога с тях сме крепяли кворума. ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно, не ме прекъсвайте. Една минута ще ме слушате", каза Борисов.

Искам да коментирам интервюта на Цветан Василев, защото това е новата опорна точка, обясни той. Изнервя ги, че не могат да унищожат ГЕРБ.

Боли ме коляното, не мога да клекна пред Ердоган. Успяваме в най-тежките времена да опазим границата.Вие предложете къде да заведем мигрантите, обърна се към водещите той.

."Лицемерничат тези в парламента, които говорят едно, а после правят друго. Срещал съм много подмазвачи, това не ми влияе", призна Борисов.

Пак правят номера някои от кандидатите за президент. Така чувам. Трябва да сме пунктуални и искам да се спазват правилата. Г-жа Цачева дойде в студиото ви, а Радев – не. Не гледайте социологическите агенции, аз не ги гледам. Вярвам на една и няма да ви кажа коя е тя, за да не й правя реклама. Тя казва, че се очаква добра избирателна активност и българите ще изберат президент, заяви Борисов. 

По думите му, ако не са първа политическа сила - ще подадат оставка и това е принципна позиция. "Не считам, че ще давам оставка. Мисля, че г-жа Цачева ще направи добри резултати. Всичките други кандидати ги познавам и съм работил с тях – едни са ми били министри, други заместници и т.н. Г-жа Цачева е много над тях, като качества тя няма равна", каза още той. "Дори и да загубим избори - ще си остана прав, а не клекнал. Целият проблем на Прехода е, че се явихме ние и не могат да ни сломят, а само се въртят около нас, но ние имаме принципи", отсече още министър-председателят.