Симеонов: ДПС ще изчакат как ще се развие вотът, но на балотажа ще подкрепят ГЕРБ

Не харесвам Борисов, но това управление в момента е най-доброто за страната ни, коментира съпредседателят на Патриотичния фронт

„ДПС най-вероятно ще изчакат да видят как ще се развия вотът, но на балотажа ще подкрепят ГЕРБ.Личността на Орешарски не е най-интересната. Той не е силен кандидат. От един неуспешен министър-председател да стане успешен президент - не го виждам това“. Това коментира Валери Симеонов в ефира на БТВ.

Политикът коментира и заплахата на Борисов, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели на първи тур, той ще подаде оставка. „Аз не обичам Борисов. Не го харесвам и като политик, но това управление в момента е най-доброто за страната ни. Какъв е смисълът да тласкаме страната към политическа нестабилност. Трябва да признаем, че Борисов не е онзи самонадеян диктатор от първия мандат“, каза още Симеонов.

"Личността на Орешарски не е най-интересната. Той не е силен кандидат, смята още той. Всички тези хора, които са тръгнали да участват в президентските избори показват, че имат желание. Жълтите кандидати, които се появиха в тази кампания, обаче са доста." каза той в заключение.