Меглена Кунева е преизбрана единодушно за председател на ДБГ

Президентските избори ми дадоха много , заяви тя

Меглена Кунева беше преизбрана единодушно за председател на "Движение България на гражданите" /ДБГ/ от Третото национално събрание на партията във Варна днес, съобщиха от пресофиса на "Движение България на гражданите".
След избора си Кунева е благодарила за доверието и е посочила, че за нея всичко, свързано с ДБГ, е лично. Президентските избори ми дадоха много - дадоха ми всички вас, дадоха ми надежда и увереност, че може и нормално да се работи в политиката, може да си позитивен и градивен. Не мечтая за други хора, само за хора като вас - искрени, борбени, толерантни, е казала още Кунева. Искам много като вас още да посмеят и да правят крачката да влязат в политиката и да издържат в нея. Ние сме силна сплав. Предайте нататък подкрепата, която ДБГ ни дава. За мен е голяма кауза да подготвим следващото поколение политици в ДБГ, е казала Кунева след избора й за нов мандат като председател на ДБГ.
Конгресът е приел и промени в устава, с които се създава Младежко ДБГ. Форумът е гласувал с пълно единодушие политическа резолюция, в която делегатите декларират твърдата си воля да продължат развитието на ДБГ като силна дясна партия с дългосрочна визия за развитието на страната, със споделени евроатлантически ценности и с принос към политиките на Европейската народна партия.