Бойко Борисов и Димитър Николов - дълго на четири очи

Това кара бургаските издания да твърдят, че премиерът уговаря кмета на града да се кандидатира за президент

Премиерът Бойко Борисов и  Димитър Николов, кмет на Бургас, са прекарали дълго време на четири очи днес. Това кара бургаските издания да твърдят, че премиерът го уговаря да се кандидатира за президент. Днес двамата откриха рибарското пристанище в Черноморец, както съобщихме. Николов и Борисов пристигнаха с джипа на премиера в курортното градче. Общоизвестен факт е, че премиерът сам шофира джипа си. При досегашните му посещения в Бургас обичайната практика е с него да пътува Димитър Николов, някой от бургаските депутати на ГЕРБ, министър, или областният управител Вълчо Чолаков, който е един от най-близките до Димитър Николов в последните две години.Този път обаче единствено компания му правеше бургаският градоначалник, което на всички присъстващи даде да се разбере, че Бойко Борисов и Димитър Николов е трябвало да проведат важен разговор на четири очи, с който министър-председателят да го склони да се впусне в битката за "Дондуков 2", пише „Флагман“. След слизането си от джипа на премиера Димитър Николов се опита да покаже, че е в обичайното си добро настроение, но си личеше, че нещо го притеснява, той изглеждаше силно загрижен.

Именно пристигането на премиера за откриването на рибарското пристанище в засили слуховете, че Димитър Николов е спряган за държавен глава, твърдят местните медии.

Към 15:00 ч. най-възможният кандидат на партията е председателят на Народното събрание Цецка Цачева, за вице е спряган варненският депутат генерал Пламен Манушев.