Цветан Цветанов: Правителството на ГЕРБ е без алтернатива

Нашите политически опоненти се опитват да очернят управляващите, без да могат да дадат алтернатива на стабилното правителство на Бойко Борисов

Всичко, което правим в ГЕРБ, е за да защитим националния интерес. За нас е важно да говорим истината ежедневно пред хората, за да знаят какви са реалните решения, взимани от политиците. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред над 40 членове и симпатизанти на ГЕРБ в Троян, които бяха на посещение в парламента по покана на народния представител Иван Миховски, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. На срещата присъстваха председателят на Комисията по здравеопазване в 43-тото Народно събрание Даниела Дариткова и народните представители Даниела Савеклиева и Даниела Панайотова.

„Нашите политически опоненти се опитват да очернят управляващите, без да могат да дадат алтернатива на стабилното правителство на Бойко Борисов. Нашите кампании винаги са били позитивни и предлагаме реално изпълними политики“, обясни Цветанов. По думите му, ГЕРБ предлага решения, които достигат до хората.“Вчера премиерът Борисов заяви, че правителството ще отделя всяка година по 1 милиард за Националната програма за енергийна ефективност. Това е работеща политика, в интерес на гражданите. Реновираните сгради са по устойчиви и създават по-добър облик на българските градове“, каза Цветан Цветанов.
Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че предстоящата кампания за президентски избори ще бъде тежка. „Всички видяхме каква алтернатива ни предложиха БСП с експеримента „Орешарски“ – фалит на КТБ. Правителството на Бойко Борисов успя да свали дефицита под 1%. В момента имаме 3% икономически ръст. Страната ни разполага с добри възможности за инвестиции, най-голямото ни желание е българите, които са в чужбина, да се върнат да живеят и работят тук“, обясни Цветанов и даде пример с предприятията в Пловдив, в които работниците получават големи заплати, но и изискванията към тях са по-големи. Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че целта на правителството е да се развиват всички региони в страната и изрази радостта си от огромния подем, които има България в развитието на туризма.
Относно бежанската криза Цветан Цветанов обясни, че някои партии безотговорно си играят със страха на хората. „Премиерът Бойко Борисов е истински европейски лидер. На среща, свързана със сигурността, която проведохме вчера, представители на Бундестага заявиха, че канцлерът Ангела Меркел е похвалила добрата работа по опазването на границата ни и усилията на правителството. Министър-председателят разговаря с всички европейски лидери и България получи помощ от 320 милиона лева, за да се справи с мигрантския поток. Но БСП отново използват манипулации и лъжи. България няма да се превръща в буферна зона, тези пари ще отидат за съоръжения и за техника. Ген. Румен Радев също говори лъжи, че ще се създават буферни зони за бежанци у нас – няма такова нещо“, категоричен бе Цветанов.
В края на срещата бе проведена дискусия, на която жителите на Троян имаха възможност да зададат своите въпроси към Цветан Цветанов и народните представители от ГЕРБ.