Орешарски: Многократно бях канен от различни партии

Нещо страшно предстои за България, предупреди бившият премиер

Многократно бях канен от различни партии. Сега аз лично се кандидатирах за президент“. Това коментира бившият премиер и настояш кандидат-президент в ефира на Нова телевизия. Той категорично отрече зад него да стои някой.

На въпрос как коментира версията, че ДПС стои за него и че е удобен на ГЕРБ, Орешарски заяви, че не може да каже на кой е удобен. „Всеки прави някакви си сметки“. По думите му, той има достатъчно опит и контакти и поясни, че предстои нещо страшно за нашата държава. И затова смята, че той може да помогне на България да премине през този период по най- безопасния начин. „Сега страната се намира в тотален разпад“, каза още Пламен Орешарски.

„Не знам кой точно е предложим Делян Пеевски за председател на ДАНС“. Това коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия бившият премиер и настоящ кандидат – президент Пламен Орешарски. Той напомни и че преди три години е казал, че предложението е дошло от Сергей Станишев и Лютви Местан. И днес обаче заяви, че не може да каже кой от двамата го е направил. Орешарски изрази разочарованието, че отново се коментира тази тема при условие, че днес България е изправена пред тотален резил с кандидатурата на Кристалина Георгиева за главен секретар на ООН. Кандидат – президентът напомни, че многократно е отчел като грешка назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС. Пламен Орешарски коментира кандидатурата си за президент.