Александър Йорданов: Русофилите да внимават в Деня на справедливия гняв срещу Русия

Руснаците имат основание да се страхуват, защото хората не могат да понасят вече тяхната агресия, наглост, нарушенията на човешките права и на международното право

"Денят 30 септември е обявен за Световен ден на гнева и протеста срещу възобновяването на бойните действия в Алепо, Сирия. В тази връзка Министерството на външните работи на Русия с основание се обръща към руските граждани, а тук аз ще включа и българските русофили, да проявяват утре повишено внимание, защото могат да бъдат обект на справедлив обществен гняв". За това предупреди във Фейсбука си бившият председател на парламента и посланик в Полша и Македония Александър Йорданов. 

"И причината е, че хората в целия свят са вече наясно, че Русия е виновна и отговорна за масовите убийства на невинни граждани, на много жени и деца в Алепо. Затова и руското външно министерство препоръчва, четем на неговия сайт, на руснаците, живеещи в чужбина, да внимават къде ходят и какво говорят утре, и да се въздържат от поява на местата на "гнева и протеста".

Какво разбирам аз от това съобщение. Разбирам, че шубето е голям страх. Че руснаците имат основание да се страхуват. Защото хората не могат да понасят вече тяхната агресия, наглост, нарушенията на човешките права, на международното право. И колкото и да ги предупреждава тяхното външно министерство, и колкото и да се опитва да прикрие истината, нещата никак не са добри за Русия – Световен ден на гнева и протеста срещу нея. Факт!", пише още в профила си Йорданов.