Дончева се цели в протестния вот, предсказва неочаквани обрати

Дончев-Спасов много се надяват да стигнат до балотаж

Татяна Дончева и Минчо Спасов, които са кандидатпрезидентска двойка на коалицията „Движение 21 – НДСВ“, се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите президентски избори с оптимизъм, че ще стигнат до балотаж.

„Ние имаме ясна кауза. Влизаме в кандидатпрезидентската надпревара със самочувствие. Първата цел е балотаж. Смятам, че имаме най-голям марж в протестния вот“, коментира Дончева.

По нейните думи тяхната двойка е достатъчно популярна и хората вече имали изградено мнение за тях като политици с дългогодишен стаж.

„Ние не сме стандартна двойка, ние сме хора единомишленици. Няма да се занимаваме с интриги и създаване на изкуствени конфликти. Няма да насаждаме и страхове в хората. Вместо това ще им вдъхваме надежда, мечти и увереност, че България може да се справи“, допълни Дончева.

Според нея ГЕРБ има организационни предимства и възможността за манипулиране на вота, но на базата на резултатите от местните избори, нямат ресурс да вземат повече от 800 000 гласа. Дончева вижда и конкуренция в кандидата на БСП и в този на патриотите, които също ще се борят за балотаж.

"Има няколко кандидата, които ще се борят за балотажа, между които сме и ние, вероятно кандидатът на БСП и кандидатът на Патриотите. Но кампанията тепърва предстои и до балотаж ще стигне най-добрият сърфист. Аз смятам, че ние имаме всички шансове да се класираме на балотажа, а смятам също така, че на балотажа ние сме тези, които с най-голяма лекота можем да концентрираме вот от всички посоки срещу досегашното статукво, олицетворявано от партия ГЕРБ", коментира лидерът на „Движение 21“, която очаква неочаквани обрати в битката за поста на държавен глава.