Пропагандисти на Бокова отново с черен пиар срещу Кристалина Георгиева

Това е жалък опит да бъда оклеветена, написа във Фейсбук българският еврокомисар

Мейл с "40 опорни точки", компрометиращи българския кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова, изпратен до български медии, разбуни духовете преди официалния избор за високия пост.

“Както знаете, г-жа К.Г. следи отблизо надпреварата за наследник на Бан Ки-мун и насоките са съгласувани с нея. Независимо от формалната номинация на официален български кандидат, тя счита, че има потенциал и възможности за тази позиция”, пише в мейла. В него се съдържат десетки “опорни точки” срещу Бокова, като например припомняния, че баща й е “червен убиец”. Твърди се, че Георги Боков е един от убийците на карикатуриста Райко Алексиев.

Чрез текста на писмото се внушава още, че Георгиева е наела интернет тролове, които да спускат “опорните точки” в интернет пространството.

Препратеното писмо е изпратено уж от адреса на Радмила Недева - сътрудник на вицепрезидента на Европейската комисия Кристалина Георгиева в ЕК. Тя бе изумена от компроматната атака, на която тази сутрин е било подложено името й. Българският еврокомисар, която категорично отрече да има общо с мейл, пълен с “опорни точки” срещу Бокова. 

По-късно Георгиева изрази във Фейсбук “възмущението си от непочтената атака, на която е обект”. 

"Разбирам с изумление, че се прави жалък опит да бъда оклеветена. От тази сутрин се разпространява и-мейл, уж изпратен от моя офис, във връзка с кампанията за избор на Генерален секретар на ООН. Въпросният "препратен и-мейл" е груба фалшификация, със съдържанието на която нямам нищо общо.

Призовавам авторите на тази отвратителна компроматна атака да се въздържат от разпространяване на лъжи и заблуди”, написа Кристалина Георгиева.

Преди по-малко от месец пропагандисти на Ирина Бокова сътвориха фалшив текст, с който обявиха, че Алекс Алексиев, син на убития от комунистите интелектуалец Райко Алексиев, подкрепя кандидатурата на Бокова за генерален секретар на ООН и се обявява против критичното писмо на режисьора Евгений Михайлов (виж ТУК мръсната игра срещу Алекс Алексиев). 

Пред това пък пиари на българската кандидатка предизвикаха скандал с несъществуващо досие на Кристалина Георгиева в ДС. 

Най-вероятно пиарският екип на Ирина Бокова по този начин се опитва да замаже и оправдае провала й на международната сцена в битката за генерален секретар на ООН.