Районната прокуратура в Етрополе погна "неизвестния" Христо Стоичков

Образува досъдебно производство по случая с нападението срещу вестникарски екип

Фотографи и пишещи от медиите умуват да излязат с декларация срещу своеволието на Христо Стоичков, който нападна техни колеги със свой приятел, научи Faktor.bg. Вместо да излязат на протест до задържането на виновника, да гонят до дупка институциите, които не са си свършили работата.

Районната прокуратура в Етрополе образува досъдебно производство по случая с нападението срещу екипа на в. "България днес", съобщи Нова тв.  То е за хулиганство, срещу неизвестен извършител, въпреки че наоколо е било пълно със свидетели.  Много, от които полицаи. Защо ли те не са подали рапорти по случая, защо не са закопчали неизвестния извършител, който се заканвал да предаде екипа на биячи, които да им е...?  Защо МВР мълчи? Все въпроси, на които никоя институция не си дава труда да отговори.

Фотограф и шофьор на вестника твърдят, че са били нападнати от Христо Стоичков, когато се опитали да снимат сватбата на дъщеря му в Етрополския манастир, "елегантно" описват случая от Нова тв. Въпреки, че излъчват видеозапис на случката, която се разиграва пред манастира, където е била църковната сватба. Заради големия брой гости полиция се грижела за това къде да паркират автомобилите. 

„Христо Стоичков се движеше две коли зад нас. На задния паркинг той съответно дойде малко зад нас, отиде до църквата. Аз почнах да вадя техниката, в същото време Христо Стоичков се появи с негов приятел доста остро и агресивно заходи към колата. Помолих шофьора да заключи и почна да блъска по стъклото и след това ни каза да излезем от колата”, обясни Борислав Трошев, фотограф на вестника. 

Петър Симчев, шофьор, твърди, че ударите му били нанесени от Стоичков, предаде Нова тв.

 „Моята работа е да снимам и това съм правил през цялото време като докато правихме маневрата успях да направя няколко кадъра от колата поради простия факт, че нямаше как да сляза отпред и да снимам, защото имаше адски хора наистина”, разказва още фотографът Борислав Трошев. За да избягат от конфликта, Петър тръгнал назад с автомобила си и така се ударил друга кола. „И искаше записи, тръгна да ми взима ключовете от колата. Борихме се, аз успях да запаля колата, дадох на заден ход, за да избягам, защото иначе сигурно още щеше да ме бие, направих ПТП и ми написаха акт”, разказа още шофьорът Петър Симчев. Полицията в Етрополе изяснява обстоятелствата около случилото се. Петър и Борислав вече са разпитани. Късно снощи шофьорът мина и през медицински преглед. Коментар от страна на семейство Стоичкови засега няма, констатира Нова.