Дъщерята на Митко Цонев: За мен той е най-добрият баща и учител

Гледаше на проблемите не като проблеми, а като решение, каза тя

„Много хора казаха, че е добър човек. За мен той е най-добрият баща и учител. Най-добрият дядо на сина ми. Всичко си споделях с него. Това сподели дъщерята на отишлия си от този свят журналист Деси Цонева пред Нова телевизия.

„Вчера на поклонението на баща ми взех микрофона и започнах да питам присъстващите как ще запомнят Димитър Цонев. Това ще бъде и част от филма, който ще направя за нещо. Всеки път, когато хората започваха да говорят, сърцето ми се чупеше наново. В крайна сметка трябва да продължа неговото дело и да се представя като една достойна дъщеря”. По думите ѝ Цонев е бил изключително спокоен човек. „Гледаше на проблемите не като проблеми, а като решение. Обичаше много да кара ски, спортуваше всеки ден”, сподели още тя.

„За моя син не веднъж е казвал, че е третото му дете. Изключително всеотдаен баща, дядо”, посочи още Деси.

Що се отнася до фондацията, която ще бъде наречена на баща ѝ, тя поясни, че ще има три награди, като най-голямата награда ще е или платен стаж, или стипендия.Във вторник предстои да станат ясни и подробностите около нея: „Всеки когото попитах, не ми отказа”, каза още тя.