Ген.Румен Радев стартира с три груби грешки

Той мина всякакви граници още в началото на кампанията си

Светослав Пинтев

Кандидатът на БСП за президент о.р. ген.Румен Радев стартира с три големи безобразия кампанията си. Тази вечер.  Да ги наречем просто груби грешки, за да не започваме с лошо. Но той мина всякакви граници още в началото. И май няма намерение да я кара с добро.

Първата грешка - направи за сефте публична среща след номинацията - с военно-патриотични съюзи и организации 

Изумителна фатмащина, за да бъде по-любезни. 

Стори го в читалище "Младост" в София, както съобщи БТА. Няма да се изненадам изобщо, ако там са били лидерите на паравоенните формирования, които са абсолютно незаконни и антиконституционни. А и само военните ли ще обединява като президент? Това се нарича хунта.

Втората-безпардонното отношение към медиите

Да не кажем, че е било изключително нагло, както е заслуженото определение.

След речта на кандидата за президент представителите на медиите бяха помолени да напуснат залата и срещата продължи с военно-патриотичните съюзи и организации

при закрита врата

Така информира БТА.

Това беше третата грешка. Тя вече е непростима. Така се правят преврати, не публична среща, господа офицери.

Високомерието е разбираемо, но е нелепо, когато е изведено до крайно авангарден абсурд, окичен с пагони. Ето един пример...

"Познавам в световен мащаб няколко летци, които са станали президенти, обратният случай не ми е известен", заяви той.

 Доскорошният командир на Военновъздушните сили /ВВС/ е забелязал, че неговата номинация за президент е взривила общественото пространство. Според него дори е срещнала яростен отпор от политическия елит, който обявил, че военните нямат политическа подготовка, за да заемат такъв пост. Което днес той доказа категорично.Надяваме се, че това не се отнася до всички тях, разбира се.

Отбеляза, че е завършил с отличие академия на ВВС на САЩ, където освен военно дело, е учил геополитика, стратегия, национална сигурност, дипломация, икономика, изкуство на преговори. Жалко, че не е научил много. Особено по второто, четвъртото и последното, след като изгони медиите. 

А по геополитика? Там ли е учил онова за НАТО, за което правда го цитира "Правда", ако не се лъжа? И той не опроверга.

Или изкуство на преговорите???

Да не вдигаш телефона на този, който те издигна за кандидат президент. Но това ни е последната ни грижа.

Според ген.Радев дебатът за ролята на президентската институция се е изродил по най-грозния начин - кого, защо и как е номинирал. А действията бяха красиви ли, мон женерал?

Има криза на ценностите, смята той. Очевидно.