Дъщерята на Димитър Цонев: Татко е на едно по-хубаво място

Според Деси диагнозата е била страшна

Татко е на едно по-хубаво място, нека го изпратим с аплодисменти след опелото. Това сподели  дъщерята на журналиста Димитър Цонев – Десислава Цонева. Баща й почина на 23 август след масиран инсулт и след като 10 дни лекарите във Военномедицинска академия (ВМА) се бориха за живота му.

Според дъщеря му при тази тежка диагноза е по-добре, че е починал, защото той не би искал да живее в инвалидна количка или по болници. „Лекарите казваха, че инсултът е много силен и е ударил много лошо централната част на мозъка. На него дишането му отказа, още щом го приеха в болницата. До последно лекарите във ВМА се опитваха да го спасят, направиха всичко възможно, искам да им благодаря. В крайна сметка сърцето му не издържа", каза дъщерята на Димитър Цонев.

Тя разказа и какво се е случило преди журналистът да получи инсулт: "Бяхме на море, пийнахме малко повече последната вечер. Сутринта го болеше главата, но мислеше, че е махмурлук. Спряхме на 100 км преди София и седнахме да ядем в заведение, хапна кюфтета и люти чушки, пи бира. Изведнъж каза, че му се вие свят. Мама предложи да го закараме в спешното, но той отказа. Намерихме го по-късно как повръща. Веднага го откараха в неврохирургията на ВМА. За мен той почина още миналата събота, когато тази кръв нахлу в главата му.”

Деси Цонева иска да създаде фондацияна името на баща си, защото той е отдал целия си живот на журналистиката. Фондацията ще подпомага млади журналисти, като отпуска стипендии на най-добрите. Дъщерята на Димитър Цонев призова на опелото в събота от 15.30 ч. в църквата "Св. Седмочисленици" той да бъде изпратен с аплодисменти и уточни, че погребение няма да има, защото той ще бъде кремиран.