Георги Първанов: Постъпката на БСП е подла

Ген. Радев беше приватизиран от Корнелия Нинова, коментира президентът

Постъпката на БСП не е предателство, а подла постъпка. Издигаме кандидатурата на Радев и готвихме споразумение, в което имаше само две разлики. Едното беше име на коалицията, едното беше "БСП – АБВ", което ни хареса, защото ни легитимираше. Аргументът е, че сме се разделили, заради името. Предлагахме инициативен комитет, но Нинова го приватизира. Това коментира президентът Георги Първанов в ефира на Нова телевизия.

"Искахме да променим модела на президентската коалиция. От шанс ген. Радев да се превърне в национална фигура, се стигна дотам той да е фигура на един човек. Ние предлага Нинова да олицетворява коалицията. Радев беше употребен. Беше номинация на БСП, но ние го приехме и направихме много други компромиси, но някои друг направи завой. Изведнъж има и еднолично решение, което не знам как е мотивирано.“ Обясни още лидерът на АБВ.

„В момента се прави подарък на ГЕРБ. Нужно е не едно механично обедините, а дълбока организационна промяна. Те го свалиха от небето и го набутаха в хангара. Направихме и грешка, че трябваше да го представим по-добре в медиите.„Водим преговори с партии от центъра. Например с ВМРО. Манолова е силен кандидат. Между 10 – ти и 20-ти септември.“ Каза той в заключение относно предстоящата кампания.