Meтоди Андреев: Винаги, когато сме търсили сигурност в Русия, сме получавали зависимост

В момента жертвата на лобистките войни е Румен Радев, коалиция ГРРБ-БСП би било политическа смърт

Стратегическа грешка е да залагаме на Русия за нашата сигурност. Винаги, когато сме търсили сигурност в Русия, сме получавали зависимост. Путин води имперска политика и по-конкретно на балканите. Това коментира депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев в ефира на Нова телевизия.

„Това, което става в ляво не е изненада. Разделението започна още през 2014-та с АЕЦ „Белене“. В момента жертвата на лобистките войни е Румен Радев. От друга страна хората в дясно са свободни хора.“ анализира още той ситуацията. Той е на мнение, че би имало политическа смърт и за лявото и за дясното, ако се състои коалицията ГЕРБ – БСП .

Между Русия и Турция не може да има стратегически проекти, а само тактически. Всяка от тези постимперски държави си запазват сферите за влияние. Трябва да търсим добросъседство, но не трябва да ставаме заложник с бежанците, а защото тя е нашия партньор в НАТО. Това трябва да е фокусът. Гърция не о отрича. Завиването на изток не трябва да се случва. В Европа липсва стратегия за справяне с бежанците