АБВ: Корнелия Нинова опропасти президентските избори

Когато не върнеш обаждането в къщи 24 часа на съпругата си - очаква те семеен скандал. Когато не вдигнеш 24 часа на президент - чака те политически скандал

Президентските избори не са мястото, където да се решават вътрешнопартийните проблеми и да се утвърждаваме като лидери..

Решението на АБВ да преустанови подкрепата си за кандидата на ръководството на БСП за президентските избори е окончателно. Това съобщи говорителят на формацията Трендафил Величков в Денят ON AIR.

Това е най-очакваната и необратима позиция на АБВ, посочи той. По думите му Корнелия Нинова е бетонирала политическото статукво."Бетонира Борисов и политическата му партия поне за следващите 4-5 избори напред, за всякакви избори, а имаше шанс на тези избори да има алтернатива", добави той.

"Тя показа нагледно как може да изпълнява циганско колело, ако мога така да илюстрирам. Циганското колело е една не много сложна акробатична фигура, която обикновено се изпълнява в семейството и радва тесен семеен кръг. Обикновено баба и дядо ръкопляскат, но това не е нещото, което може да те изпрати на Олимпиада. Това, което направи Корнелия Нинова е същото. За съжаление тя похаби една голяма идея на много ляво ориентирани и социално мислещи хора за единение на левицата. Опропасти президентските избори", коментира Величков пред водещия Кузман Илиев.

"Здравата политическа логика изисква, когато правиш едно толкова рязко и пагубно движение за спечелването на президентските избори, когато правиш такъв грандиозен коледен подарък на Бойко Борисов и то посред лято ... не знам, може би Корнелия Нинова е летният Дядо Коледа", добави той.

Запитан дали Ивайло Калфин и Георги Първанов ще са кандидатите за президент на АБВ, Величков отговори, че те са доказали, че са полезни за България. "Те са показали, че са политици, полезни за лявото и могат да го обединяват", добави той.

"Днес гледах генерал Радев, който не знам и той с какво отгоре е решил, че ще го подкрепим и каза: ами аз не съм си видял телефона. Когато не върнеш обаждането в къщи 24 часа на съпругата си - очаква те семеен скандал. Когато не вдигнеш 24 часа на президент - чака те политически скандал", коментира още Величков.

Припомняме, че отказът от генерал Румен Радев идва в отговор на решението на БСП да прекрати преговорите с АБВ за обща кандидатура за президент. Новината бе съобщена от Корнелия Нинова вчера. Днес тя обясни, че не може да приема безпринципното поведение на партньорите си, които докато преговаряли с червените за общ президент, се договаряли с ГЕРБ и РБ за общи кметове.

В момента в лявото има взривове, които са породени от настъпените мини от Корнелия Нинова, посочи той и добави: "Като човек, който е прекарал дълги години в БСП и се радвам, че има доста хора и приятели, на които държа там, видях лицата на членовете на Изпълнителното бюро. В тях нямаше ентусиазъм на победители, в тях имаше разбиране, че става нещо, което е доста далеч от тях."