Станишев се закани: След президентските, ще спечелим и парламентарните избори

Лидерът на ПЕС е убеден, че както Европа и България има нужда от ляв лидер

Истинската битка на тези избори ще е БСП – ГЕРБ. А спечелването на президентския вот ще трасира пътя на левицата към победа на предсрочните парламентарни избори догодина. Това заяви лидерът на ПЕС и бивш шеф на БСП Сергей Станишев от Бузлуджа на Националния събор на партията.

Според него и Европа, и България са изправени пред тежки изпитания. В това време единствено социалистите могат да поведат към промяна, която да даде нова надежда, лична сигурност и перспектива на обществото ни, коментира политикът.

„Убеден съм, че БСП може да излъчи кандидатури за президент и вицепрезидент, които да спечелят изборите, да бъдат гаранти за сигурността на страната, да водят балансирана външна политика със самочувствие и такт“, каза още Станишев. По думите му БСП ще докаже, че президентската институция може да бъде близо до ежедневните проблеми на хората и да има ясни социални ангажименти.

Той припомни кампанията и резултатите от 2011 г., както и прогнозите, че БСП ще останат трети. 

Резултатът ни беше откраднат – в секциите, в комисиите. (Плевнелиев – 1 698 136, 52.58%; Калфин – 1 531 193, 47.42%; разлика от 167 000 гласа.) Но у сънародниците ни останаха думите на Ламбо: Идва нов ден за България! Нека го направим реалност., заяви Станишев.