Румен Петков обвини Плевнелиев във "вредителство"

Тази оценка, за съжаление никоя друга политическа партия не я прави, констатира той

Прозвуча един анонс, че на 3-ти ще има среща. Не знам как така ръководството на БСП е решило, че на 3-ти ние сме на разположение, а доколкото разбирам и други формации от ляво. Не се прави така. Това се договаря не чрез медиите, а се договаря в конкретни разговори, каза в интервю за предаването „Това е България“ „Радио Фокус“ Румен Петков, заместник-председател на ПП АБВ.

Той като съветска грамофонна плоча повтаряше, че има откровено "вредителство" на обществения и националния интерес от някои от действията на господин Плевнелиев.

Не поясни кои, но е ясно, че откритата позиция  на държавния глава срещу агресията на Кремъл измъчва крехката душевност на бившия  министър на вътрешните работи. 

Терминът "вредителство", апропо, е изкован от Сталин.

Но този анализ, тази оценка, за съжаление никоя друга политическа партия не я прави. И това в някаква степен създава усещането, че БСП няма амбиции в тази кампания и това ни притеснява. Фактът, че госпожа Нинова настоява изборите да бъдат през октомври и то с аргумента, че ноември трябвало да има възможност за сериозен дебат по бюджета за следващата година, идва да покаже, че всъщност за БСП е важен бюджетът за следващата година, а не президентската кампания, която ще определи първата фигура на държавата в следващите пет години, което по мое мнение е много груба политическа грешка, обясни той.

Президентът Първанов и господин Калфин са фигурите, които могат да подготвят и с които може да се проведе и реализира печеливша кампания,заяви най-сериозно Румен Петков.