​Човек на Пеевски тероризирал Баневи с искане за подкупи

Не съм събрала кураж да видя погрома над нашата резиденция. Всичко там е минало през сърцето и ръцете ми. Не зная до къде е стигнало разследването, няма още заподозрян, не мога повече да кажа. Това обяви в ефира на Нова ТВ Евгения Батена, съпруга бизнесмена Николай Банев.

Тя отхвърли хипотезата за инсценировка и се аргументира. "Инсценировка не може да има – каква е целта да си опожари корпоративната резиденция и дома, в който живеем. Иначе погромите над наши собствености има от две години насам. Има многобройни случаи, за които сме писали жалби и молби, над 40 на брой, и до прокуратура, СДВР, ГДБОП и специализираната прокуратура, не сме писали само до царя. Опитвали сме се да използваме съдействието и на депутати и политици, за да разрешим тези случаи. Но винаги е ставало дума за откупи, като сумата е винаги различна. Смятам, че извършителите са от един кръг, затова ще се въздържа да говоря с имена. Ще оставя органите – съд и прокуратура, да си свършат работата", обясни Банева.

По думите й става дума за човек, с голям политически чадър. "Той самият декларира за себе си, че се ползва с най-високата протекция на държавно ниво, дори е споменавал името на Делян Пеевски. Мълчанието на прокуратурата при толкова много жалби говори също за това. А преди време, успях да се срещата с главния прокурор Цацаров. От него обаче получих краткото обяснение, че нямал практика да се среща с физически лица", разкри още Евгения Банева.