БСП се отметна от думата да обяви кандидат-президента на Бузлуджа

​Взехме решение на 2 август да направим Изпълнително бюро, което трябва да анализира номинираните, обяви лидерът на червените

Взехме решение на 2 август да направим Изпълнително бюро, което трябва да анализира номинираните в БСП от конференциите имена за кандидат-президент, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Нищо, че по-рано БСП пое ангажимент да обяви кандидат-президента си на 30 юли по време на събора на Бузлуджа.
АБВ оповести днес , че препотвърждава имената на председателя на АБВ Георги Първанов и на зам.-председателя на АБВ Ивайло Калфин като предложения за единни кандидатури за президент на широка коалиция „Ляво – Център“. Помолена за коментар на това в контекста на нейно изказване, че БСП и АБВ могат да излязат с обща кандидатура, но имената не могат да бъдат Калфин и Първанов, Нинова отрече това да означава, че политическият диалог между двете партии за обща кандидатура е изчерпан. „Както партията реши с вътрешнопартийно допитване, имаме мандат да води разговори с другите партии за широка лява кандидатура. На 2 август бюрото ще анализира имената, ще преценим с кои имена каним АБВ, Движение 21 и другите партии на 3 август на разговори. Днес им пуснахме писмата. Нека да дойдат със своите предложения, ние отиваме с нашите, които са номинирани от партийните ни организации – сядаме и разговаряме”, обясни Нинова, цитирана от БГНЕС. Номинациите от днес не я изненадват. В отговор на въпрос за възможността Първанов да бъде подкрепен, тя заяви, че единственото, което смята е, че не се прави така. „След като имаме уговорки, че ще се видим, че ще обсъждаме имена, не се прави предварително. Коректно е да седнем и да разговаряме. Те с техните предложения, ние с нашите”, каза Нинова.