​Реформатори зоват: "Нощни вълци" са въоръжени престъпници, вън от София

Те са изпратили официална обръщение до кмета на столицата Йорданка Фандъкова

Групата на "Реформаторския блок" в Столичния общински съвет се обръщаме официално към кмета на София г-жа Фандъкова да забрани нахлуването на "Нощни вълци" на Путин в София. Те считат, че паравоенното образувание, което стъпи днес на българска земя, и на дневна светлина, са нищо друго освен въоръжени престъпници..

Ето какво се казва в обръщението до столичния градоначалник:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА,

Във връзка с оповестено по медиите мероприятие от група руски граждани, представящи себе си като „НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ НА ПУТИН“ от името на ПГ на „Реформаторски блок - София“ Ви предлагаме да приложите чл. 12, ал.2,т.2 от ЗСММ. Убедени сме, че възникналото напрежение и конфликти с гражданите на гр. Бургас тази сутрин са достатъчно основание за нашите притеснения, че провеждането на подобно шествие (манифестация) в София може да доведе до много по-сериозно напрежение на територията на Столична община.

Сигурността и спокойствието на столичани са един от основните ни ангажименти и считаме, че подобни демонстрации на панславянски и имперски комплекси са провокация към гражданите на европейска столица, каквато е София в началото на ХХІ век.

Обръщението е подписано от Борислав Бориславов, председател на ПГ на Реформаторски блок - София.

Днес стана ясно, че „Нощните вълци“ на Русия са влезли на наша територия с шенгенски визи. Те не фигурират в забранителните списъци на Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Дипломатическите представителства на България в Руската федерация не са издавали визи за руски граждани, принадлежащи към мотоклуба „Нощни вълци“, допълват от ведомството.