Т. Дончева към медиите: Омръзна ми да ме занимавате с Митьо Очите

Действията на полицаите са правилни и никой не може да ги обвинява, коментира тя

"Бандитите трябва да знаят, че в МВР има хора, които могат да стрелят. Действията на полицаите са правилни и никой не може да ги обвинява. Сега ми е интересно да видя дали тези бандити са свързани с последните въоръжени обири в страната", коментира пред бТВ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева, вчерашната акция в София.

"Акцията в Слънчев бряг, тя е смешна. Абсолютно нищо не налага такова публично арестуване, като вчерашното в Слънчев бряг. Това говори, че се правят опити да се показва нещо на хората и да бъдат стресирани. Аз винаги съм била против показните акции и арести. 

На мен ми омръзна всеки ден да слушам за Митьо Очите. Вие медиите също прекалявате. Две седмици ни занимавате с този човек. Колко куршума имал, колко операции претърпял, кога е отворил очи и всякакви такива. Не искам сутринта ми да започва с Митьо Очите", ядоса се Дончева.

"Ще ви дам пример с атентатите в Истанбул. Видях колко обрано, точно и хладнокръвно бяха отразени в турските медии. Фактът, че взривовете са станали на паркингите и пред терминала показват, че охраната се е справила и има надежда в борбата с тероризма. Да, има 36 жертви, но на фона на огромния пътнически поток на това летище ми се струва, че тази бройка е минимална и турските власти са си свършили добре работата", обясни тя.