Дончева готова да се кандидатира за президент

Дончева е убедена, че ако се яви на президентските избори срещу Бойко Борисов той няма да може да я победи на първи тур

"Министърката на МВР е далеч от сектор "Сигурност" и има едно единствено предимство, че не е агресивна, когато говори, но това много не помага. Тя беше сложена, за да управлява министерството Бойко Борисов, Цветанов недоволстваше и я перваше по ръцете от време на време", коментира пред БНТ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева пред БНТ.

Според нея, ДАНС не трябва да се занимава с бежанската вълна и с битови престъпления.

Дончева, заяви, че в България проблемите са национални, а не са леви и десни.

Тя не отрече възможността да се кандидатира за президент на предстоящите избори, но поиска широка подкрепа в ляво и дясно срещу "досегашното политическо статукво".

"Открехнала съм вратата, но трябва да знам каква е подкрепата, каква ще е логистиката за кампанията", каза Дончева и изрази убеденост, че ако се яви на президентските избори срещу Бойко Борисов той няма да може да я победи на първи тур.

"Много хора искат "да набутат" Корнелия Нинова в президентските избори и така да я отстранят. На БСП вече и на "Позитано" им е широко, трябва да се замислят за обединение.

"Резултатът от английския референдум означава, че не е възможен ЕС с досегашния си регламент и бюрократичен апарат", коментира Дончева желанието на англичаните да излязат от Съюза.

Според нея дълги години в Обединеното кралство, бизнесът е бил този, който е задържал страната в ЕС и призова за повече здравомислие в България, сега, когато "Европа се клати".

"Една част от страните няма да искат Германия и Фанция да ги управлява по безумен начин, да им вкарва бежанци", смята Татяна Дончева.